Certificări

Toate serurile ASHIRA KIVA sunt preparate cu atenție din ingrediente care dispun de Certificatele COSMOS și ECOCERT. Aceste Certificate răspund unei nevoi din ce în ce mai pregnante, din partea consumatorului, de produse alimentare, cosmetice și de menaj de calitate, din surse pure, naturale, nealterate de conservanți nocivi sau de potențiatori de gust, miros, culoare și textură.

Reîntoarcerea la natură înseamnă o nouă cultură de îngrijire a trupului, care este facilitată de culturile agricole ecologice și organice, cu certificate în conformitate, precum COSMOS și ECOCERT.

Produsele ecologice și organice

Produsele ecologice și organice se diferențiază pe piață, în primul rând, prin faptul că nu sunt modificate genetic și nu sunt supuse unui proces complex de prelucrare. Astfel, un produs obținut din agricultură ecologică este crescut cu îngrășăminte naturale, care favorizează fertilitatea solului, iar, dacă se impune procesarea (valabil pentru produsele de uz cosmetic sau de menaj), aceasta este minim invazivă, adică produsul va fi cât se poate de puțin procesat, pentru ca nutrienții săi să rămână în perfectă stare.

Certificarea ECOCERT

Așadar, un produs din sursă de proveniență ecologică, cu certificare ECOCERT, se află în conformitate cu standardele specificate în regulamentele europene (CE Nr. 834/2007, CE Nr. 889/2008 și CE Nr. 1235/2008), regulamentul NOP (National Organic Program), în America de Nord, și cu regulamentul JAS (Japanese Agricultural Standard). 

De asemenea, ECOCERT oferă garanția trasabilității produsului pe întregul său ciclu de viață, mai precis – producție, procesare, ambalare, stocare și distribuție. Produsele sunt atent verificate, pentru ca doar cele în conformitate să ajungă în mâinile consumatorului final.    

Certificarea COSMOS

COSMOS se traduce prin COSMetic Organic Standard și reprezintă un standard de înaltă calitate cosmetică organică, elaborat de 5 entități de renume în domeniu: BDIH (Association of German Industries and Trading Firms), Cosmebio (Franța), Ecocert Greenlife (Franța), ICEA (Istituto per la Certificazione Etica e Ambientale) și Soil Association (UK).

Misiunea COSMOS este de reglementare a unor cerințe de bază în elaborarea produselor organo-cosmetice, și anume: utilizarea de ingrediente de proveniență ecologică, cu procersare minim invazivă (”chimie verde”), fără agenți de conservare, potențiatori sau agenți chimici dăunători mediului și sănătății oamenilor. De asemenea, standardul COSMOS se află în conformitate principiile Ecocert.

Shopping Cart